Ved Hirshhorn, en kamp om planerne for dens skulpturhave

Museet går videre med møder om et design af kunstneren Hiroshi Sugimoto, som konservatorer siger, ville fortryde nøgletræk ved efterkrigstidens landskabsdesign af Lester Collins.

En gengivelse af designet til Hirshhorn-haven af ​​Hiroshi Sugimoto. Kulturlandskabsfonden, en uddannelses- og fortalergruppe, er blandt kritikere af planen, da den har placeret Hirshhorn-haven på en liste over udsatte landskaber.

Fortalere for bevarelsen af ​​modernistiske landskaber i Washington har taget endnu en kamp op. Efter at have slået National Geographic Societys plan om at nedrive Marabar, den skulpturelle installation fra 1984 af Elyn Zimmerman på dets campus, kæmper de nu mod Hirshhorn Museums forslag om at genopbygge dens sunkne skulpturhave af arkitekten Gordon Bunshaft og landskabsarkitekten Lester Collins .

Hirshhorn, som er en del af Smithsonian Institution, har fremmet et design af kunstneren og arkitekten Hiroshi Sugimoto det ville ændre dens udseende og fornemmelse væsentligt.



Standoffen kommer på et kritisk tidspunkt for efterkrigstidens landskaber, som er ved at nå en alder, hvor der i stigende grad vil være behov for renovering.

Theodore Prudon, præsidenten for bevaringsorganisationen Docomomo US, sagde, at han var bekymret for, at modernistisk arkitektur, herunder landskabsarkitektur, kan lide under hænderne på dem, der måske ikke sætter pris på dens værdi.

Mr. Collins' arbejde er for eksempel først for nylig begyndt at tiltrække større anerkendelse. Innisfri Have , hans 185 hektar store mesterværk i Millbrook, N.Y., blev opført på National Register of Historic Places sidste år.

Hirshhorn-haven - som dækker 1,5 acres på National Mall, på tværs af Jefferson Drive fra museets berømte trommeformede bygning af Mr. Bunshaft - havde ikke altid så ivrige tilhængere. Dens oprindelige plan, et grusskrå, som Mr. Bunshaft skabte i samspil med bygningen, blev i vid udstrækning betragtet som dystert og dårligt egnet til hovedstadens kvælende varme. New York Times kaldte det en grusgrav i 1974, året hvor Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, som den officielt hedder, åbnede.

Mr. Collins, som skabte haver over hele hovedstaden fra 1950'erne, blev hentet ind for at gøre det godt igen. Han beholdt Mr. Bunshafts slanke rektangulære reflekterende bassin, hvis form afspejler det vandrette vindue på nordsiden af ​​museet, hvilket understreger arkitektens syn på bygningen og dens have som en samlet komposition af ens elementer. Men Mr. Collins gjorde omgivelserne mere parkagtige ved at tilføje græsplæne og velskabte træer, der holdt sig selv midt i storstilede skulpturer af kunstnere, herunder Henry Moore. Hans renovering blev afsluttet i 1981.

Han var en koreograf af rummet, sagde Kate Kerin, landskabskurator på Innisfree og ekspert i Mr. Collins arbejde. Hun beskrev Hirshhorn-haven som en procession.

Hans have er en grøn oase med ting at opdage, mens du bevæger dig igennem den, sagde hun.

Da Hirshhorn annoncerede planer om at redesigne det sidste år sagde den, at der var behov for mere udendørs plads til storstilede samtidskunstværker, herunder performance-baserede værker, og at de landskabelige elementer generelt forværredes. Havevægge er for eksempel revnede, og dræningsproblemer har forårsaget oversvømmelser.

Men nogle kritikere siger, at haven fik lov til at sygne hen, og dens formindskede tilstand plejede at retfærdiggøre et eftersyn. (The Hirshhorn bestrider denne karakteristik.)

Det ser vi hele tiden, når forvaltere ønsker at ændre et landskab, sagde Charles Birnbaum, grundlægger og formand for Fonden Kulturlandskab, en uddannelses- og fortalergruppe, som har placeret Hirshhorn-haven på en liste over udsatte landskaber . Vi kalder det at sulte landskabet, give landskabet skylden.

Billede

Kredit...Jesse Dittmar for The New York Times

Ved at vælge Mr. Sugimoto til projektet, henvender museet sig til en kunstner, som det har bevaret et forhold til gennem flere år. Mr. Sugimotos arbejde var genstand for en udstilling i 2006 på museet, og kunstneren, der grundlagde det Tokyo-baserede arkitektfirma New Material Research Laboratory med Tomoyuki Sakakida, renoverede sin lobby i 2018 .

Selvom museet kalder Mr. Sugimotos design for en revitalisering af skulpturhaven, mener dens kritikere, at den er meget mere end det.

De er især optaget af de foreslåede ændringer af havens kerne, delen med den reflekterende pool. I henhold til den nuværende plan vil poolen blive erstattet med en mere end dobbelt størrelse med en scene i midten. En fremtrædende mur, lavet af beton i overensstemmelse med museets struktur, ville blive genopbygget med en overflade af store stablede sten.

Grønne arealer vil mindskes og belægningen øges under den nye plan.

Omkostningerne til at udføre det er stadig ved at blive fastlagt, og museet planlægger at rejse de fleste af midlerne privat, en talskvinde for museet, Kate Gibbs, sagde. Arbejdet kan tage tre år.

Men kritikere stiller spørgsmålstegn ved selve ideen om at lave haven om, som de betragter som den ene halvdel af en kunstnerisk helhed, og spørger, hvorfor den ikke tildeles den samme respekt, som tillægges bygningen, hvis konvolut er planlagt til at blive restaureret fra senere. år.

Hvorfor anvender vi et andet sæt standarder på landskabsarkitekturen end på bygningsarkitekturen? spurgte hr. Birnbaum. Vi bør have de samme mål.

Fordi museet ligger på føderalt land, er redesignet underlagt føderale godkendelsesprocesser og åbent for offentlig kommentar.

Museet har holdt en række møder om planen. Da museet er lukket på grund af coronavirus-pandemien, er den seneste møde , i slutningen af ​​maj, fandt sted på Zoom. Formatet tillod ikke den slags frem og tilbage, der er typisk for gennemgangsprocessen, kendt som sektion 106, sagde deltagerne.

Folk har også tænkt på designet på skrift.

I et brev dateret den 25. marts protesterer Andrew Lewis, senior historisk bevaringsofficer ved D.C. State Historic Preservation Office, mod ændringer af den kritisk vigtige historiske reflekterende pool. Han er også imod den stablede sten, der er foreslået til havemuren, og siger, at den ville underminere tilslagsbetonens rolle som et samlende træk ved bygningen og haven.

Hirshhorn-planen har også masser af tilhængere, og over to dusin af dem har skrevet breve, der støtter den. Fremtrædende personer i designverdenen, som arkitekten David Adjaye, har bakket op om planen på skrift, ligesom Mr. Bunshafts mangeårige firma, Skidmore, Owings & Merrill. Den lokale afdeling af American Institute of Architects roste det. Og flere museumsdirektører fra hele landet, herunder Glenn D. Lowry, direktøren for Museum of Modern Art i New York, har også udtrykt støtte til redesignet.

Planerne for Hirshhorn-haven afspejler et skift i retning af mere aktiv brug af rummet af museer, nogle gange til prisen for mere stille sysler.

Men Mr. Prudon fra Docomomo US, der talte om Hirshhorn-haven og gårdhaverne, som Mr. Bunshaft designede til andre bygninger, sagde: De er visuelle rum, de er kontemplative rum, de er ikke aktivitetsrum.

Jeg tror, ​​hvor vi er i dag, er, at vi er bange for kontemplative rum, sagde Mr. Prudon.

Museet, hvis årlige besøg i gennemsnit var næsten 970.000 i løbet af de sidste tre år, ser tingene anderledes.

Der har været betydelige ændringer i kunstfremstillingen, siden Hirshhorn Museum and Sculpture Garden åbnede i 1974, sagde museet i en erklæring. For at opfylde vores mission skal vores skulpturhave udvikle sig.